Hygiëne (houd je vaatdoekjes schoon en hygiënisch)

Houd je vaatdoekjes schoon en hygiënisch

 

 

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu meldt dat besmet voedsel minstens 700.000 ziektegevallen en maar liefst 80 sterfgevallen per jaar veroorzaakt. Schokkende cijfers!
En volgens het Voedingscentrum en een Teleac-uitzending is het kleine doekje in de keuken misschien de grootste aanstichter van alle buikellende.

Met het doekje wordt het aanrecht schoon gemaakt of resten van rauwe levensmiddelen mee opgeveegd. Ziekmakende bacteriën komen zo op het vaatdoekje terecht. Via het besmette doekje kunnen ziektekiemen zich verder verspreiden over het aanrecht om tijdens het klaarmaken van een maaltijd weer over te kunnen springen naar het eten. Eén vaatdoekje bevat na 24 uur al snel honderden miljoenen bacteriën. Een vaatdoekje dat niet dagelijks gereinigd wordt, is daarmee viezer dan een hondentong of een wc-bril. Geen fris idee.

Vaatdoekjes in de vaatwasser? Niet zomaar!
Als je een vaatdoekje gewoon in de afwasmachine legt gaat die zwerven door de vaatwasser; de watercirculatie kan gaan blokkeren of het verwarmingselement wordt afgedekt. Gevaarlijk dus.
En als je een vaatdoekje opgevouwen in het bestekbakje doet zal die ook niet goed schoon worden; vuil en etensresten blijven in het doekje hangen. Bacteriën worden dan niet afdoende gedood en zullen door de etensresten weer eerder beginnen met groeien. Onhygiënisch dus.

Met de speciaal ontwikkelde WashPlate vaatdoek houder zorg je er voor dat het speciale microvezeldoekje netjes en geheel uitgevouwen in de vaatwasser staat. Zo reken je eenvoudig en effectief af met de actieve bacteriën die er op het doekje zitten.
Elke dag een schone microvezeldoek.